op Gepost in de categorie arbeidsverhoudingen

Duurzame Medezeggenschap, dat was het thema van de SBI Jaarbijeenkomst van 6 juli. De dag startte met het overhandigen van het onderzoekrapport ‘Medezeggenschap in veranderingsperspectief – een pleidooi voor een Raad van Duurzame Medezeggenschap’ door Jaap Jongejan, directeur van Stichting SBI, aan Prof. mr. Evert Verhulp, voorzitter van de Commissie Bevordering Medezeggenschap van de SER.

In de praktijk

Vervolgens werd de bijzondere samenwerking met de Goldschmeding Foundation belicht waarmee Stichting SBI concreet vorm gaat geven aan Duurzame Medezeggenschap in OR-raden die willen werken aan een organisatie die meer wordt beleefd als ‘waardengemeenschap’ waardoor de verbondenheid binnen de organisatie en tussen de organisatie en de samenleving toeneemt.

Lees hier meer over de presentatie en het onderzoeksrapport >>

 

Spoken wordSpoken word

In de middag was er ruimte voor kunst en cultuur in het openluchttheater. Woordkunstenaar Cees Oosterwijk schreef een tekst over duurzame medezeggenschap, die Marcel Sleeuwen voorzag van animatie. Dichterbij kunst konden we niet komen en laat dat nu juist de naam van de twee heren zijn. De sfeer was zo goed dat Jaap zich zelfs waagde aan een rap over duurzame medezeggenschap. Alles om de jongere generaties te bereiken.

 

SDG WandelpadSDG-Wandelpad

Hoewel Duurzaam Medezeggenschap in de kinderschoenen staat wordt het op de Campus volop in de praktijk gebracht. Ook mensen die niet op het landgoed werken, haken aan met hun kennis en kunde omdat de visie van Stichting SBI hen raakt. Zo ook kunstenares Jehuda de Jong, die kunstonderwijs geeft aan het Cals College in Nieuwegein en haar leerlingen meenam naar het SDG-Wandelpad van de Campus voor een wel heel bijzonder project.

 

Expositie scholieren

Het SDG-wandelpad informeert mensen door middel van tekstborden over de zeventien Sustainable Development Goals. Onder Jehuda’s begeleiding hebben de leerlingen de SDG’s voorzien van beelden, die tot SDG Action Day (25 september 2022) te bewonderen zijn. Wees welkom om het SDG-pad te bewandelen!

 

 

de ZonheuvelDe Zonheuvel

Bezoekers kregen een goodiebag vol inspiratie mee naar huis met daarin een primeur: de allereerste de Zonheuvel, een krant gedrukt op papier gemaakt van landbouwafval met daarin nieuws van en over Campus Landgoed Zonheuvel en haar bezoekers. Het netwerk van de Campus, bestaande uit inmiddels 40 bedrijven die samen werken om de wereld een beetje beter te maken, biedt een onuitputtelijke bron van informatie, verhalen en activiteiten.

De Zonheuvel verschijnt vier keer per jaar. De eerste editie staat -hoe kan het ook anders- geheel in het teken van Duurzaam Medezeggenschap.

In deze Zonheuvel lees je over:

  • Raad voor Duurzame Medezeggenschap
  • Leren op de werkplek
  • Waarom SDG’s juist in ondernemingsraden centraal zouden moeten staan
  • De SDG-trainees, het verduurzamen van bedrijfsdoelen
  • De Toekomststoel die sinds kort ook op de Campus aangeschoven kan worden tijdens overleggen (column Wimtalk)

En nog veel meer…

Lees hier de Zonheuvel en neem een abonnement >>

De Zonheuvel maken we samen. Heb jij tips, artikelsuggesties of schrijfambitie? Stuur dan een mail naar de redactie: info@campuslandgoedzonheuvel.nl