op Gepost in de categorie arbeidsverhoudingen

De komende maanden gaat er veel veranderen op het landgoed. Zo krijgt het Maarten Maartenshuis een restaurant waar zes-gangendiners en verrassingsdiners worden geserveerd en de namen van overlegruimtes krijgen namen die aansluiten bij het bos waar we ons in bevinden. Kim Staal, hotelmanager van Hotel en Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel, vertelt over de nieuwe plannen, die momenteel al in volle gang zijn.

Verachtingen overtreffen

“Over vijf jaar zijn we nog steeds een drie sterren locatie, maar met een vier sterren kwaliteit.” Voor Kim zijn er geen aspecten aan het hotel en conferentiecentrum die niet mee worden genomen in de wens om kwalitatief voor het beste te gaan. Het gaat over service, de trainingszalen en de menukaart, maar ook het terras en de entree van het hotel. “Als mensen van de parkeerplaats naar het hotel lopen, moeten ze beseffen waar ze zijn. En dat is op een heel bijzondere plek.” Voor Kim moet de aankleding van het hotel en de trainingszalen kloppen met de omgeving van een landgoed midden op de Utrechtse Heuvelrug. Haar ambitie weet zij samen te vatten in één zin: “Ik wil verwachtingen overtreffen.”

Nieuwe namen

De ontwikkeling van Zonheuvel gaat in stappen. In het hotel dragen zalen nu de namen van schrijvers, in navolging van de auteur Maarten Maartens als naamgever van het landhuis. Vandaar dat de zalen in het paviljoen de namen van Multatuli, Lodewijk van Deyssel, Annie M.G. Schmidt en Bordewijk dragen. Het zijn namen die sommige gasten niets zeggen of die wisselende associaties oproepen. Datzelfde geldt voor de ruimten in het Koetshuis. Ze zijn allemaal vernoemd naar een klassiek rijtuig zoals de kapsjees of de cabriolet. Niemand van de huidige gebruikers van deze zalen heeft nog een gevoel bij een voertuig van honderdvijftig jaar gelden.

Uniek stuk natuur

Het hotel en conferentiecentrum is een onderdeel van het landgoed, zoals het landgoed weer een onderdeel is van de Utrechtse Heuvelrug. Dat wordt uitgedrukt door de keuze om alle zalen in het hotel en het Koetshuis de naam van inheemse boomsoorten te geven. Met campuspartner Peter van Doorn van Goedlandt Circulair Landgoedbeheer is nagedacht over welke vijftien boomsoorten hun naam aan de verschillende ruimten gaan geven. “De keuze voor bomen maakt het ook gemakkelijker om aan de aankleding van een ruimte te werken. Samen met De Hoop & Koning, ook een campuspartner, is Kim door de zalen heen gegaan om te kijken naar een passende aankleding en ontwerp van het interieur. “Er moet een link zijn naar de plek waar je bent. Wij zijn als organisatie duurzaam en groen en als landgoed zijn we een onderdeel van een uniek stuk natuur. Alle zalen zijn verschillend dus bij de ene zaal zal het gaan om de afbeelding van een blad of een vrucht. Bij een ander om de boom zelf op een prachtig canvas.”

Eruit halen wat er in zit

Het Maarten Maartenshuis is Zonheuvel, volgens Kim. “Maar we halen er niet uit wat er in zit. Het heeft een klassieke uitstraling, die we voor onze gasten beschikbaar willen maken. We maken er een restaurant in waar Julian, onze chefkok, een prachtig menu kan opdienen. Geen drie, maar zes gangen, waar hij zijn passie voor gerechten in kan leggen. We gaan onze gasten verrassen.”

 

Dit artikel is geschreven door Bert de Velde Harsenhorst, Senior Consultant OR Consultancy en redactielid van De Zonheuvel. Wil je de hele krant lezen? Je vindt hem hier >>