Een jaar geleden besloot Gert-Jan Segers de politiek achter zich te laten, maar daarmee niet zijn maatschappelijke betrokkenheid en zijn inzet voor een betere samenleving.

In zijn recente boek Macht en onmacht blikt hij – persoonlijk en politiek – terug op zijn enerverende jaren in politiek Den Haag. Maar welke brede lessen kunnen uit zijn boek worden gehaald?

In het voormalige woonhuis van schrijver/dichter Maarten Maartens op Landgoed Zonheuvel word je tijdens een driegangendiner op dinsdag 9 april aan het denken gezet, wissel je ideeën uit en ga je samen met Gert-Jan Segers in gesprek over acute maatschappelijke vraagstukken. Een avond die gaat over politieke macht, en persoonlijke onmacht. Over moraal en verantwoordelijkheid in een samenleving waarin we steeds minder geduld met elkaar hebben. Neem samen met anderen deel aan dit gesprek en zoek samen naar oplossingen. Kaarten bestel je onderaan deze pagina.

De avond wordt omlijst door live muziek van de jonge harpiste Marlies de Lange, een prachtige locatie en goed gezelschap.

Gert-Jan Segers (1969) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit Leiden en internationale betrekkingen aan de School of Advanced International Studies van Johns Hopkins University in Washington DC. Hij was ruim tien jaar Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en eerder directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de partij.  Tegenwoordig werkt Segers als strategisch adviseur voor ‘NGO’s die de wereld rechtvaardiger willen maken en bij bedrijven die daarvoor hun verantwoordelijkheid willen nemen’.

Stichting Christelijk-Sociaal Congres (CSC) is partner van deze Kasteellezing in samenwerking met stichting SBI.

Programma en tijden

Locatie: Maarten Maartenshuis, Landgoed Zonheuvel Doorn

17.30 uur: ontvangst door Gert-Jan Segers met drankje en livemuziek

18.00 uur: kennismaking met andere gasten

18.15 uur: aan tafel voor het driegangendiner

20.45 uur: afronding en natafelen

Kaarten Kasteellezing

Interactieve lezing | driegangenmenu aan tafel met de auteur | live muziek : 99,- euro (inclusief btw)

Bio harpiste Marlies de Lange

Marlies de Lange, geboren in Costa Rica, raakte op vierjarige leeftijd betoverd door de harp toen ze Händel’s harpconcert hoorde. Ze moest wachten tot haar negende jaar voordat ze op les kon bij Alicia Jimenez in Costa Rica. Op latere leeftijd, inmiddels met haar familie in Nederland, volgde ze lessen bij Petra van der Heide en later bij Marleen de Bakker.

Sinds 2020 studeert ze klassieke harp bij Erika Waardenburg en Gwyneth Wentink en is op dit moment bezig aan haar masteropleiding.

Marlies volgde verschillende masterclasses bij o.a. Sivan Magen, Stephen Fitzpatrick, Anneleen Lenaerts, Masumi Nagasawa, Miriam Overlach en Sandrine Chatron.

Tegenwoordig remplaceert ze als solo-harpiste in verschillende professionele orkesten en is ze onlangs uitgenodigd om aan het Nationaal Instituut van Muziek in Costa Rica les te geven.