De Provincie Utrecht heeft de ambitie om 600.000 bomen te planten. Nu groeien die potentieel nieuwe bomen gewoon in het bos. Door alle zaden die ontkiemen is het bos bezaaid met zaailingen. Help jij deze te verzamelen en te planten in onze Bomenhub?  Mensen en organisaties die een boom nodig hebben, kunnen dan in het voorjaar een mooie haagbeuk, meidoorn, Gelderse roos, eik of tamme kastanje bij de Bomenhub ophalen.

Trees to be

Een bomenhub is een verzamelplek voor zaailingen: een soort kraamkamer van kleine boompjes. Die zouden op de plek waar ze ontkiemden nooit kunnen groeien door de schaduw van hun ‘moeder’, omdat die licht en ruimte ontneemt. Naar het idee van MeerBomenNu hebben jongeren die meedoen aan het Groen Traineeship Trees to be van Campus Landgoed Zonheuvel de zaailingen uitgestoken en in een bomenhub geplant zodat ze groter kunnen groeien. In de bomenhub is plaats voor nog veel meer bomen, want tijdens ‘bomenophaaldagen’ worden ook weer bomen meegenomen door mensen die hun omgeving willen vergroenen.

Rijk aan soorten

Op Campus Landgoed Zonheuvel streven we naar het verbreden en vergroten van veerkrachtige en diverse bosgebieden. Dat doen wij niet zomaar, maar met de benodigde kennis over de boom en zijn omgeving. Wij werken aan de realisatie van een leefbare wereld voor huidige en toekomstige generaties. Ons bos is rijk aan soorten en daarmee is het landgoed een bron van zaailingen die we verder in de omgeving kunnen verspreiden.

Hoe gaat het te werk?

De Bomenhub ligt vlakbij de historische moestuin van Campus Landgoed Zonheuvel, gelegen aan de rechterkant als je het landgoed op komt rijden. Als je je meld, helpt iemand van ons Groen Traineeship Trees to be je verder.

Beleefweek

Deze activiteit is onderdeel van de Beleefweek (een week van 22 t/m 30 oktober) waarin verschillende ondernemers, terreinbeheerders, landgoedeigenaren, culturele instellingen en vrijwilligersorganisaties activiteiten organiseren om het Nationaal Park te beleven en bewonderen.

In het voorjaar zullen we weer een Bomenophaaldag organiseren. Houd de site en socials van Campus Landgoed Zonheuvel in de gaten.